Szelényi Zsuzsanna független országgyűlési képviselő nyílt levelet írt a nemzetgazdasági miniszternek. Egyebek mellett arra vár választ, hogy Varga Mihály kért-e, kapott-e írásos jelentést Vida Ildikótól, a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal elnökétől a kitiltási ügyben. 

Szelényi Zsuzsanna levelében arra emlékeztet, hogy a miniszter október 21-én egy nyilatkozatában azt állította, nem jutott el hozzá információ Vida Ildikó Egyesült Államokból való kitiltásáról, ugyanakkor a a NAV elnöke november 5-én azt mondta, hogy ő már október 22. előtt tájékoztatta a kormányt az ügyről.

Az Együtt-PM-es Szelényi Zsuzsanna felhívja a figyelmet, hogy a NAV-elnök fölött nemzetgazdasági miniszterként Varga Mihály gyakorolja a munkáltatói jogokat, ezért Vida Ildikónak tájékoztatnia kellett őt arról, hogy "korrupciógyanú miatt kitiltották az Egyesült Államokból".

Varga Mihálynak el kell számolnia

A képviselő szerint, ha Vida Ildikó valóban csak november 5-én tájékoztatta a minisztert, akkor Varga Mihálynak egy sor kérdésre választ kell adnia, így például arra: "nem érzi-e, hogy Vida Ildikó titkolózó magatartása önmagában olyan súlyú szabályszegés, amiért az adóhivatal vezetői tisztségéből azonnal fel kellene mentenie".

Kért-e, kapott-e írásos jelentést Vida Ildikótól, kész-e ezt nyilvánosságra hozni, milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy megtudja, kik és milyen formában érintettek Vida Ildikón kívül az ügyben, információit megosztotta-e a kormányfővel és a nyomozóhatóságokkal? - sorolta kérdéseit a képviselő. Szelényi Zsuzsanna közölte azt is, bízik abban, hogy a miniszter és a NAV-elnök megjelenik az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai ülésén.