Egyelőre megúszták Lázár golyóit a cseh fácánok

Lázár János
Lázár János miniszterjelölti meghallgatásai a mezőgazdasági, majd a nemzetbiztonsági bizottság előtt. A két meghallgatás között újságíró az Origo eltávolított főszerkesztőjéről, és Lázár titokzatos külföldi útjáról kérdezték. Újságíró: Vorák Anita
Vágólapra másolva!
A miniszter nem ment el a tavasszal lefoglalt 23 milliós csehországi vadászatra.
Vágólapra másolva!

Lemondta az előző hétvégére tervezett csehországi fácánvadászatot Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter – írja a Blikk. A politikus és barátai már tavasszal lefoglaltak egy vadászatot a Prágától 40 kilométerre fekvő Konopištěben, de hiába vett ki szabadságot is a múlt hét második felében, a lap szerint végül nem ment el. Egy helyi vadász azt mondta a lapnak, Lázár várhatóan a következő hétvégén érkezik, de az sem kizárt, hogy ebben a szezonban már nem fognak ott vadászni.

Májusban az Átlátszó.hu hozta nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderült: 75 ezer euró, azaz mintegy 23 millió forint értékben rendelt Lázár magánszemélyként vadászatot november 7-8-ára. Amikor az Origo a múlt héten rákérdezett a dolgora, csak az derült ki, hogy Lázár János szabadságot vett ki péntekre. A Blikk szerint nem ez lett volna az első alkalom, hogy Lázár János itt piheni ki a napi munka fáradalmait, tavaly már volt itt, és jó szívvel emlékeztek rá a Golf Resort Konopiště dolgozói. A teljes cikket itt találja.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo