Vágólapra másolva!
Vasárnap az ország 11 településén, 56 szavazókörben kellett megismételt szavazást tartani. Összesen 42 ezren mehettek el újból voksolni. Akadt olyan település, ahol szinte semmi nem változott, de volt olyan olyan is, ahol teljesen más eredmény született. Összeszedtük az eredményeket. 
Vágólapra másolva!

Győrben kikapott a Fidesz

Bárány István független jelölt nyerte el az önkormányzati mandátumot abban a győri választókerületben, ahol az egyik szavazókörben meg kellett ismételni az október 12-i voksolást.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint a győri 4. számú választókerület 24. számú szavazókörében vasárnap Bárány István 425 szavazatot kapott, Morvay László, a Fidesz-KDNP jelöltje 201-et, a jobbikos Peres Ádám 7-et, a baloldali jelölt (MSZP-Együtt) Scheff Mihály pedig egyet. A választókerületben az NVI adatai szerint Bárány István összesen 1392, Morvay László 1205 szavazatot szerzett.

11 településén, 56 szavazókörben kellett megismételt szavazást tartani Forrás: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap/Vajda János

Október 12-én a 4-es választókerületben ugyancsak Bárány István szerzett mandátumot, miután 1196 szavazattal, egyetlen vokssal megelőzte Morvay Lászlót. Utóbbi megtámadta az eredményt, a területi választási bizottság pedig - miután a 24-es szavazókörben három szavazólapot érvénytelennek talált - kétszavazatnyi többséggel őt hozta ki győztesnek.Tíz nappal a választás után Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivő bírája azt közölte az MTI-vel, hogy a testület megsemmisítette a 24-es szavazókör eredményét.

Fideszes győzelem Budapesten

A kormánypárti Csabafi Róbert Imre kapta a legtöbb szavazatot a XVIII. kerület 63. szavazókörében. Négy héttel ezelőtt Ferencz István (MSZP-DK-Együtt-PM-Szociáldemokraták) nyerte a képviselői mandátumot a választókerületben. A helyi választási bizottság azonban Csabafi Róbert kifogásának helyt adott, és megállapította, hogy sérült a választás tisztasága és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve, amikor a választás estéjén a 63. szavazókörben a választás utolsó órájában csoportosan érkeztek választópolgárok, és közülük akadt olyan, aki a vele megjelenőket a szavazófülkében állva „instruálta”, illetve szavazott helyettük.

Új vezető van Jászkiséren

A megismételt választás más eredményt hozott Jászkiséren, mint a megsemmisített október 12-i választás, akkor Hajdú László korábbi városvezető kapta a legtöbb szavazatot. Most azonban Pintér Ferenc független jelölt nyert.

A településen azért kellett ismét az urnák elé járulni a polgároknak, mert a Szegedi Ítélőtábla döntése szerint szavazatvásárlások lehettek az október 12-i voksoláson.

A baksi függetlenek

A Független Búza Zsoltot választották Baks polgármesterévé vasárnap a megismételt szavazáson. Búza Zsolt 606 szavazatot kapott, a szintén független Mihályné Tóth Margitra pedig 513-an voksoltak.

A területi választási bizottság a kisteleki járáshoz tartozó kétezer lakosú községben azért semmisítette meg az október 12-i voksolás eredményét, mert a faluban működő mindkét szavazókörben a szavazatszámláló bizottságok tagjai egyhangúlag döntöttek arról, hogy az emberek személyazonosságuk igazolása nélkül is voksolhatnak, tekintettel arra, hogy a település lakosai ismerik egymást.

A községben a képviselő- és a megyei önkormányzati választást is meg kellett ismételni. A baksi szavazás azonban nem változtat a testület összetételén: a Fidesz-KDNP tizenegy, az MSZP öt, a Jobbik pedig négy képviselőt delegál a testületbe.

Pécsett nem volt meglepetés

Pécsett nem hozott változást a 2-es számú egyéni körzet élén a 8-as szavazókörben tartott megismételt választás: a város közgyűlésében az október 12-én győztes Oszoli Dénes, a Fidesz-KDNP jelöltje foglalhat helyet. A voksolás megismétlésére azért volt szükség, mert a Pécsi Ítélőtábla súlyos jogsértésnek minősítette, hogy október 12-én a szavazófülkében valaki olyan, a szavazólaphoz hasonló papírt hagyott, melyen az egyik polgármester- és képviselőjelölt neve mellett "X" volt látható.