Vida Ildikó nem hisz az amerikaiaknak? Mi meg nem hiszünk Vida Ildikónak! - közölte Szelényi Zsuzsanna, az Együtt parlamenti képviselője.

A politikus emlékeztetett, hogy hétfőn a korrupciógyanúval összefüggésben az USA-ból kitiltott NAV-elnök az amerikai nagykövetségen érdeklődött a vele szembeni gyanúról, de állítása szerint nem kapott érdemi információt.

Eddig Vida Ildikó NAV-elnök az egyetlen, aki bevallotta, hogy a kitiltottákForrás: MTI/-

Szelényi Zsuzsanna hiányolta, hogy a NAV elnöke nem számolt be arról, hogy milyen írásos dokumentumokba tekinthetett bele. „Pedig neki is és az általa vezetett adóhatóságnak, illetve a kormánynak is az érdeke, hogy minél gyorsabban és minél tisztábban lássunk ebben az ügyben". Úgy vélte, "minden nappal súlyosabb az a bizalmi válság, amibe a NAV és a kormány süllyed."

A politikus ezért felszólította Vida Ildikót, hogy számoljon be a nyilvánosság előtt arról, amit a nagykövetségen megtudott, ezekről tájékoztassa a magyar hatóságokat, a munkáltatóját, és vállalja a nyilvános meghallgatást egy sajtótájékoztatón vagy az országgyűlés szakbizottságában. Azt is követelte, hogy az elnök nevezze meg azokat a további NAV-os vezetőket, akiket még kitiltottak.

Ezrek tüntettek vasárnap Vida Ildikó lemondása mellett és a korrupció ellenFotó: Bielik István - Origo

Szelényi Zsuzsanna emlékeztetett: vasárnap „ezrek vonultak Budapest utcáira, hogy Vida Ildikó lemondásáért tüntessenek". A demonstrációt az Origo is élőben közvetítette, valamint beszámoltunk arról, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nem kívánja meneszteni Vida Ildikót, akinek az érintettségéről szóló állítólagos levele vélhetően nem veszett el a postán, mert ott nem is tudnak róla.