Rendőrvért akart az egyeki rém

2014.11.11. 12:37

Egyekiek vérét issza és húsát eszi majd, felrobbantja az óvodát és a rendőrséget – az egész falu ellen háborút hirdetett egy helyi lakos, aki rendszeresen a helyi rendőrőrs postaládájába dobta fenyegető leveleit, de össze is graffitizta az épületet

Az üzenetei miatt "egyeki rémnek" is nevezett férfi először szeptemberben közepén üzent a rendőrségnek: meg fog ölni 10 helyi lakost, megeszi a húsukat, megissza a vérüket, megmérgezi a helyi víztorony vizét és felrobbantja az óvodát, rendőrséget is - mivel az egész falun bosszút akar állni sérelmei miatt.

100 milliót követelt

Szeptember végi üzenetében már 100 millió forintot követelt a rendőrségtől, azzal fenyegetőzve, hogy más különben október 12-én, az önkormányzati választás napján négy helyi önkormányzati képviselőjelöltet és azok családtagjait is megöli.

Összefirkálta az őrs ajtaját

Mivel nem vették elég komolyan, az "egyeki rém" tovább ment, és piros festékszóró spray-vel összefestette az Egyeki Rendőrőrs falát és bejárati ajtaját.

A Debreceni Bíróság a napokban aztán gyorsított eljárásban hozott ítéletet: a közveszély okozással való fenyegetőzés miatt elítélt férfit egy év 10 hónap, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és a falfirka miatt is elmarasztalták. A vádlottnak ki kell fizetnie a 147 ezer forintos perköltséget is.

Nem őrült

Az eljárást korábban megindító járási ügyészség egyébként igazságügyi elmeorvos szakértőt rendelt ki, aki megállapította, hogy a fenyegetőző férfi morális és jellembeli gyengeségekkel rendelkezik, impulzivitásra hajlamos, de nem tekinthető ön-, és közveszélyesnek.