Orbán Viktor lett a legrosszabb színész

Orbán Viktor, Audi gyárlátogatás
Vágólapra másolva!
A legrosszabb színésznek járó minősítést adták Orbán Viktornak egy osztrák díjátadó ünnepségen, egy kortárs államférfi szerepének alakításáért. Rajk László ennél keményebben ítélt - egy külföldi lapnak adott interjúban "önző seggfejnek" nevezte a magyar kormányfőt.
Vágólapra másolva!

A Nestroy-díj zsűrije egy kortárs államférfi alakításáért ítélte a miniszterelnöknek a kétséges elismerést.
Orbán Viktor lett a legrosszabb színész az osztrák Nestroy-díj átadó ünnepségén. A magyar miniszterelnöknek járó díjat a zsűri egy kortárs államférfi alakjának megformálásáért ítélte odta.

Másnak életműdíj járt

A Nestroy-díj az osztrák színházi világ legrangosabb kitüntetésének számít, amit 14 év óta osztanak ki az arra érdemesek között. Az ünnepségen a idén Klaus-Maria Brandauer kapott életműdíjat, akit Szabó István, a Mephisto rendezője méltatott a Stadthalléban - derük ki az ORF beszámolójából.

A legrosszabb színésznek járó díjat ítélték az osztrák Nestroy-díjátadó ünnepségen Orbán Viktornak. Fotó: Bielik István - Origo

Önző seggfej?

Kevésbé ironikusan, de annál keményebben fogalmazott Rajk László: az Economist-nak adott interjúban, amit lapszemléjében a Klubrádió is idézett: az ellenzéki gondolkodó azt mondta, "visszatekintve, 25 évvel ezelőtt Orbán Viktor pontosan az a fajta önző seggfej volt, mint aki ma".

Az orbáni politika gyökereit Rajk László ugyanakkor arra a taktikára vezeti vissza, amit egykor ő fejlesztett ki az akkor még liberális elveket valló Orbán Viktorral: "foglald ez az intézményeket és hozz új szabályokat".