Béremelést ígérnek a szociális területen dolgozóknak

Vágólapra másolva!
Az idei bérpótléknál jelentősebb mértékű béremelésre számíthatnak a szociális területen dolgozók jövő júliustól - közölte Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Czibere Károly elmondta azt is, hogy 2016-ban vezetik be az ágazatban dolgozók életpályarendszerét, és ekkor újabb béremelést kapnak az érintettek.

Az államtitkár arról beszélt, hogy a július 1-jei béremelés feltétele az, hogy addig sikerüljön kialakítani egy fenntartható szociális szolgáltatási rendszer koncepcióját. Azt mondta, a kormányzat tisztában van azzal, hogy tarthatatlanok a bérviszonyok a szociális ágazatban, ezért is akarnak - több ütemben - javítani a jelenlegi helyzeten. Közölte, a cél az, hogy hosszú távon fenntartható - és ennek garanciáit is tartalmazó - ellátási rendszer körvonalait kidolgozzák a következő hónapokban.

Az államtitkár az ágazatban dolgozók segítő tevékenységét értékelve azt mondta, sokszor nehéz körülmények között, megfeszített munkát végeznek, elkötelezettséggel szolgálnak. Arra hívta fel a figyelmet, hogy ők azok, akik minden helyzetben megkeresik a kiutat, azoknál az embereknél is, akikről mások már lemondtak, akiknek az életét mások reménytelennek látják.

Czibere Károly szerint a szociális területen dolgozók munkája, tapasztalata az ágazat aranytartaléka, ezért a kormányzatnak és a társadalomnak a felelőssége, hogy megbecsülje őket.

A szociális elégedetlenség napja

Tüntetést szervez szerda délutánra a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság. Úgy döntöttek, a szociális munka napja helyett idén a szociális elégedetlenség napját hirdetik meg, és demonstrációt szerveznek a fővárosban a szociális ágazat bérrendezéséért.