Bíróság vizsgálja a sármelléki repülőtér eladását

Vágólapra másolva!
Soron kívüli eljárásban vizsgálja a Zalaegerszegi Törvényszék a sármelléki repülőtér eszközeinek nemrég lezárt értékesítési eljárását. Az eszközök a kifogást benyújtó üzletember szerint vitatható módon kerültek Széles Gábor nagyvállalkozó tulajdonába.
Vágólapra másolva!

Linusz Imre felszámolásokkal foglalkozó üzletember júliusban magánszemélyként, de egy brit befektetői csoport megbízásából nyerte el a repülőtéri eszközök megvásárlásának a jogát a felszámoló Vectigalis Zrt.-től. Az akkori információk szerint azonban határidőre nem fizette ki a 800 millió forintos vételár előlegét, ezért a vételi szerződést felbontotta vele a felszámoló, amely a másik ajánlattevővel, Széles Gábor nagyvállalkozó SGH Aviation Kft. nevű cégével kötött szerződést, s az átadás-átvétel azóta meg is történt.

Linusz Imre most arról számolt be, hogy a repülőtéri eszközök kiírására meghirdetett értékesítési eljárás, valamint az SGH-val kötött szerződés meglátása szerint több ponton is törvénytelen volt, ezért bírósági kifogást nyújtott be a Zalaegerszegi Törvényszékre, amely soron kívüli eljárásban foglal állást az ügyben, s erről írásban értesítette őt. Az erről szóló dokumentumot az üzletember bemutatta az MTI tudósítójának.