Vida Ildikó nem kér amerikai vízumot

Vágólapra másolva!
Vida Ildikó nem kíván az Egyesült Államokba utazni, ezért nem is fog kérelmet benyújtani – jelentette ki a NAV-elnök jogi képviselője. Futó Barnabás arról is beszélt, hogy a találkozón André Goodfriend azt mondta neki, hogy személyesen Horváth Andrástól kapott információkat a korrupciós ügyekről.
Vágólapra másolva!

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke nem akar az Egyesült Államokba utazni, „ennek semmi értelme nem lenne”, ezért nem is fog kérelmet benyújtani – ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Futó Barnabás, a hivatal vezetőjének jogi képviselője. Az ügyvéd a találkozóról annyit közölt, hogy elsősorban a személyiségi jogok védelméről volt szó, és elmondta azt is, hogy egy vízumeljárás során lehetne tisztázni a helyzetet.

Honnan vannak az információk?

Futó Barnabás hozzátette azt is, hogy André Goodfriend nagyon kedvesen fogadta Vida Ildikót, sokat beszélt, de nem mutatta meg a bizonyítékokat. Vida Ildikó jogi képviselője elmondta azt is, hogy André Goodfriend amerikai ügyvivő a találkozón arról tájékoztatta őket, hogy személyesen Horváth Andrástól kapott információkat a korrupciós ügyekről.

Horváth András azonnal cáfolt

Horváth András, a NAV korábbi dolgozója a beszélgetést hallva betelefonált a műsorba, és élő adásban azt mondta, hogy meglepődött az ügyvéd kijelentésén, ő ugyanis soha életében nem beszélt André Goodfrienddel, soha nem találkozott vele, és iratokat sem adott át neki.

Vida Ildikó az ügyvédjével előzetes értesítés nélkül ment el hétfőn az amerikai nagykövetségre, mert szeretett volna megismerkedni azokkal a bizonyítékokkal, amelyek megalapozzák az ellene irányuló korrupciós vádakat. Érdemi választ azonban nem kapott. Erről bővebben itt olvashat

És, hogy miért lett volna furcsa lépés Vida Ildikó részéről az, ha az Egyesült Államokba utazik, arról itt olvashatja el a cikkünket.