Vágólapra másolva!
Több mint ötszáz határsértőt kaptak el a rendőrök a polgárőrökkel közösen az elmúlt két napban. Még mindig a szírek és koszovóiak vannak közöttük többségben. Az illegális bevándorlók között sok a nő és a gyerek.  
Vágólapra másolva!

Sok dolguk volt az elmúlt két napban a Csongrád megyei rendőröknek és polgárőröknek. A megye déli részén 76 csoportban 519-en akartak illegálisan Magyarországra jönni, őket kellett elkapni.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság néhány esetet ki is emelt a sok közül.

Elkapták őket Forrás: Police.hu

Négy társával együtt Röszkén fogták el azt a koszovói asszonyt, aki állapotosan vágott neki a határnak. A nő már másnap reggel szólt, hogy lassan megindul a szülés. Kórházba vitték, a kisfiú és az anya is jól van – mondta az Origónak Szenti Szabolcs, a megyei rendőrség szóvivője.

A gyermek egyébként nem lesz automatikusan magyar állampolgár, mert itthon az amerikaival szemben nem az számít az állampolgárság megadásakor, hogy hol született valaki, hanem az, hogy milyen állampolgárok a szülei.

Nemcsak menekülteket találnak egyébként a határ közelében, hanem sokszor embercsempészek is horogra akadnak. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei kettőt is fogtak.

Zsúfolt mikrobusz Forrás: Police.hu

Egy szerbiai férfi autóját Ásotthalomnál állítottak meg. A mikrobuszban 31 ember volt összezsúfolva. Nem sokkal ezután Ruzsa határában egy magyar férfit tartóztattak fel. Kisteherautójában 35 szír állampolgárt találtak. A két sofőrt embercsempészettel gyanúsítják, a határsértők ellen pedig idegenrendészeti eljárás indult.