Megmenekülhet a Tilos Rádió

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben úgy tűnt, hogy megszűnhet a Tilos Rádió. A Médiatanács ugyanis kizárta a csatornát üzemeltető cég ajánlatát a 90.3-as közösségi frekvenciáért zajló pályázatból. Most nagyon úgy tűnik, hogy megmenekülhet a rádió, a Médiatanács ugyanis visszavonta a döntését.
Vágólapra másolva!

A médiahatóság visszavonta a Tilos Rádió kizárását a frekvenciapályázatból – közölte a rádió. Az NMHH korábbi döntése ellen október végén felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a rádió. Erről döntött a napokban a Médiatanács.

Előzőleg formai okok miatt utasították el a Tilos Rádiót üzemeletető cég ajánlatát a frekvenciára. Továbbá, a „speciális célra elkülönített pénzforgalmi számla” kitételt is eltérően értelmezték a felek. A felülvizsgálat kezdeményezését követően a Médiatanács megváltoztatta korábban meghozott döntését.

Megmenekülhet a Gazdasági Rádió is

Ráadásul konkurens csatorna nélkül marad a Tilos Rádióa 90-3 frekvencia pályázatán - értesült a Magyar Narancs. A Gazdasági Rádiót üzemeltető Műsor-Hang Zrt. ugyanis még két másik frekvencia pályázatban is érdekelt. A csatorna a most is használt 105.9-et szeretné megtartani. Korábban úgy tűnt alulmaradnak a rádiós piacon ismeretlen Hang-Adás Kft.-vel szemben, de a Médiatanács egy másik friss határozata alapján a helyt adott a Gazdasági Rádió keresetének, ami formai hiányosságokra hivatkozva kérte a Hang-Adás Kft. pályázatának érvénytelenítését.