Az FHB eladta ingatlan életjáradék cégét az államnak

Vágólapra másolva!
Az FHB Jelzálogbank október 9-én eladta az FHB Életjáradék Ingatlanbefektető Zrt.-t a magyar állam nevében és javára eljáró Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek, a vételár 1 millió forint - közölte a jelzálogbank pénteken a BÉT honlapján. 
Vágólapra másolva!

Az eladás indoka az, hogy a biztosítási törvény módosítása előírja: a jövő év első napjától életjáradékot csak biztosító nyújthat. A meglévő életjáradékot szolgáltató cégekről úgy rendelkezett a jogalkotó, hogy a tulajdonosaik - rögzített feltételekkel - felajánlhatják cégeiket megvételre az államnak, illetőleg a képviseletében eljáró Nemzeti Eszközkezelőnek.

A jogalkotó azért választotta ezt a megoldást, mivel időskorú személyek élethosszig tartó járadék- és egyben lakhatási jogának széles körben történő biztosítása a tét.

Ez a megoldás bármely, életjáradéki szerződés megkötésével üzletszerűen foglalkozó olyan magyarországi székhelyű gazdasági társaság számára rendelkezésre áll, amelynek tevékenységét a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó állami hatóság felügyeli és megfelel a törvényben rögzített egyéb feltételeknek - áll a közleményben.