Goodfriend mögött is Gyurcsányt látja a Fidesz

Gyurcsány Ferenc, Andre Goodfriend
Vágólapra másolva!
André Goodfriend is a kormánybuktatásra törekvő Gyurcsány Ferenc kottájából játszik, az amerikaiak pedig ellenzéki vádakat gyűjtöttek össze a fecnijükön - állítja a Fidesz. A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint ez marhaság - bár kormányt tényleg buktatnának.
Vágólapra másolva!

„Mostanra egyértelművé vált, hogy André Goodfriend is Gyurcsány Ferenc kottájából játszik" – állítja közleményében Németh Szilárd. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az a "fecni", amit az amerikaiak átadnak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, valójában ellenzéki politikai rágalmak gyűjteménye.

Az USA-t is Gyurcsány mozgatja?

A fideszes politikus emlékeztetett, a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc az országgyűlési választások éjszakáján bejelentette, mindent megtesz Orbán Viktor és kormánya megbuktatása érdekében. Németh Szilárd ehhez kapcsolja az amerikai beutazási tilalom és a korrupciós vádak ügyét is: „Valószínűleg külföldi segítséggel dolgozik ígéretének beváltásán, hiszen Gyurcsány Ferenc hetek óta nem vesz részt a parlamenti munkában, hetek óta nem tesz eleget képviselői kötelezettségének."

A Fidesz szerint André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivő is Gyurcsány Ferenc kottájából játszik. Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

DK: Marhaság az egész

Marhaság, amit Németh Szilárd állít - ezt már a DK szóvivője mondta az Origó kérdésére. Gréczy Zsolt szerint egyértelmű, sőt, természetes, hogy Gyurcsány Ferenc meg szeretné buktatni az Orbán-kormányt és nemzetközi fórumoknak, szerveknek is jelzi a kabinettel kapcsolatos problémákat. Így jártak már az Európai Néppártnál és az EU csalás elleni testületénél is.

Az viszont nonszensz, hogy André Goodfriend Gyurcsány Ferenc hatására nyújtotta volna be a jegyzéket- mondja Gréczi Zsolt - az Egyesült Államok képviselete önállóan jár el, és valós korrupciós ügyek miatt rendelte el a Vida Ildikó NAV-elnököt is érintő beutazási tilalmat.

Harcolni nem a Parlamentben kell

A felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc miért nem vesz részt a parlamenti munkában, a DK szóvivője azt felelte: a pártelnök a kiemelt ügyek szavazásán mindig voksol, a kétharmados Fidesz-többség ellen azonban ma már nem a Parlamentben, hanem az utcákon, civil tüntetések külső támogatásával lehet harcolni. Gréczy Zsolt, hozzátette, a DK-tagjait arra bíztatják, hogy nem pártszínekben, de vegyenek részt a kormány és korrupcióellenes demonstrációkon.