Utcára hívnak a devizahitelek miatt

nyugati téri devizahiteles tüntetés,
Vágólapra másolva!
Nem nyugodnak a kedélyek a devizahitelek forintosítása miatt az Országgyűlésben. A hétfői plenáris ülésen is a hitelkárosultak megsegítése lesz az egyik fő téma, de a Jobbik már az ülés megkezdése előtt jelezte, utcára hívja a károsultakat, a PM pedig határozati javaslattal segítené az érintetteket. 
Vágólapra másolva!

Összehívja a devizahiteles kerekasztalt a Jobbik, hogy egyeztessenek az érintettekkel, hogyan tudnák megoldani a károsultak problémáit. Ha ez nem hoz eredményt, akkor viszont a párt utcára hívja az embereket, hogy így gyakoroljanak nyomást a kormányra, amely piaci áron forintosította a hiteleket.

Tüntettek már az utcán a hitelkárosultak, a Jobbik újabb demonstrációt szervez Fotó: Polyák Attila - Origo

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője az Országgyűlés plenáris ülése előtt azt is mondta: nem tudja, mikor rendeznék a tüntetést, de már a héten összeülnek, hogy megtárgyalják a lehetőségeket. A devizahiteles kerekasztal eredményeit azonban ezzel megvárják - tette hozzá.

Szinté a devizahiteleseket segítené a PM, amely országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a védelmük érdekében - ismertette Tordai Bence, a párt gazdasági kabinetjének vezetője. Ennek első pontja a munkájukat elveszítők - legfeljebb két évre - felfüggeszthetnék a törlesztési kötelezettséget, illetve havi tízezer forintban maximalizálhatnák a havi törlesztőrészletüket.

A devizahiteleseket segítené a PM javaslata is befagyasztott törlesztőrészlettel Forrás: MTI/Faludi Imre

Tordai Bence szerint a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t ki kell bővíteni, mert egy több százmilliárd forintos háttérrel a cég lehetővé tehetné, hogy senkinek ne kelljen kiköltöznie a lakásából, ha másként nem legalább bérlőként mindenki ott maradhasson - folytatta.

Emellett egy védett számlával garantálnák, hogy a bajba jutottak számláiról ne lehessen leemelni a teljes jövedelmüket - közölte.