Forgalommal szemben száguldoztak az M3-ason

Vágólapra másolva!
Több megyén keresztül menekült az M3-as autópályán, forgalommal szemben az a két férfi, akiket autójukkal végül Heves megyében, az ecsédi pihenőnél fogtak el a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

A rendőrök szerdán éjfél körül Nyíregyházán egy Nissan típusú személygépkocsit akartak ellenőrizni, a jármű vezetője azonban elhajtott. Az autó két utasával a 4-es számú főúton menekült, elhagyta Nyíregyházát, majd Debrecennél felhajtott az M3-as autópályára, és a jobb pályatesten, a forgalommal szemben haladt Budapest felé.

A rendőrök az M3-as autópálya Hajdú-, Borsod-, Heves és Pest megyei szakaszán intézkedtek a felhajtók lezárásáról és a forgalom eltereléséről, miközben felvették a kapcsolatot az autópálya-kezelővel.

A menekülő járművet végül Heves megyében, az Ecsédi pihenőhelynél tartóztatták fel. Az autóban ülő két férfi közül az egyiket a helyszínen elfogták. A másik férfi elfutott, és a közelben próbált elrejtőzni, de a Készenléti Rendőrségnek sikerült őt is elfognia.

Az M3-as autópálya jobb pályatestét az autópálya-kezelővel folyamatosan egyeztetve, fokozatosan nyitják meg a közlekedők előtt. Jelenleg már csak Heves megyében kell kerülniük az arra autózóknak. A rendőrök a Debrecen irányába tartó forgalmat Nagyfügednél leterelik, a közlekedők Füzesabonynál térhetnek vissza az autópályára. Az ügyben a további eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.