Több százmilliós beruházást állított le a fideszes polgármester

Vágólapra másolva!
Leállíttatta Mezőtúr polgármestere a városközpontban nyáron megkezdett több százmillió forint értékű beruházás több építkezését, mert a polgármesteri hivatal műszaki szakemberei szerint a kivitelező cég nem a terveknek megfelelően végezte a munkát. A kivitelező levonult az érintett munkaterületről.
Vágólapra másolva!

Kiváló minőségben azt kell kivitelezni, amire európai uniós forrásból támogatást nyertek, mert a város nem mindennap jut ilyen lehetőséghez – mondta Herczeg Zsolt fideszes polgármester az MTI-nek. Ezzel szemben azt tapasztalták, hogy a település egyes részeire szánt díszburkolatot nem a terveknek megfelelően rakják le. Mint hozzátette, a problémára többször is felhívták a kivitelező figyelmét, ám lényeges változás nem történt, azt pedig nem hagyhatták, hogy már az első télen felfagyjon a burkolat.

Egyelőre csak leállíttatták a munkálatokat, a kapcsolatot nem szakították meg a céggel, azóta is egyeztetnek, ugyanakkor vizsgálják a műszaki ellenőr felelősségét is – jelezte Herczeg Zsolt.

Mezőtúr központjában az önkormányzat pályázata nyomán teljes egészében uniós támogatással kezdődött meg a 447 millió forintos fejlesztés; a beruházástól a település idegenforgalmi vonzerejének növelését is várják. Turistacsalogatóként például a város egy frekventált helyén hagyományőrző közösségi szolgáltatóházat alakítanak ki, míg a városi strandfürdő fedett uszodája új épületrészt kap.