Vascsövekkel, baltával támadt a váci társaság

Vágólapra másolva!
Vélt, vagy valós sérelmek miatt vascsövekkel és baltával támadt rá egy tízfős társaság egy másik, kisebb csoportra Vácott még november elején, a súlyos sérüléseket is okozó gyanúsítottakat a napokban fogták el a TEK segítségével - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a 38 éves K. Zsolt és kilenc társa (mindannyian váci lakosok) november elsején kora délután érkeztek a váci Káptalan utcába. Céljuk az volt, hogy elégtételt vegyenek az ugyanabban az utcában tartózkodó kisebb csoport egyik tagja és K. Zsolt testvére között korábban keletkezett konfliktus miatt.

A vascső után jött a balta

Elállták a menekülési útvonalakat, majd szóváltást követően a 32 éves K. Attila egy vascsővel az egyik sértett alkarjára ütött, míg a másik sértettet ugyanezzel az eszközzel fejbe vágta. A férfi ettől még állva maradt, ezért K. Zsolt egy baltával fejen ütötte. A földre került magatehetetlen férfit a tízfős társaság több tagja vascsövekkel tovább ütlegelte, a bántalmazásban K. Gyula 59 éves, K. Norbert 28 éves, K. Gyuláné 59 éves és H. Győző 33 éves váci lakosok vettek részt - magyarázta a szóvivő.

Autóval elhajtottak

Másik két sértettet a 31 éves H. József lábon, illetve mellkason ütött egy vasdarabbal, majd ő is bekapcsolódott a földön fekvő férfi verésébe. A támadókhoz később csatlakozott a különféle eszközökkel felszerelkezett 44 éves H. György, a 24 éves K. Gergő és a 43 éves K. Ferenc is, majd mindannyian autóval elhajtottak a helyszínről.

Súlyos, életveszélyes sérült

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a bántalmazott emberek közül ketten könnyű sérülést szenvedtek, egy férfi súlyosan sérült, míg negyedik társukat életveszélyes állapotban vitték kórházba.
Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint a rendőröknek az alapos nyomozati munka eredményeként sikerült azonosítaniuk a gyanúsítottakat, de mivel információjuk volt arról, hogy közülük többen fegyverrel rendelkeznek, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének munkatársait kérték fel.

150 rendőr ment értük

November 19-én hajnalban százötven rendőr tíz helyszínen jelent meg egy időben, az összehangolt akció során elfogták, majd előállították a keresett tíz embert. Közülük hetet emberölési kísérlet és garázdaság megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, majd vettek őrizetbe, kezdeményezve előzetes letartóztatásukat. Három társukat garázdasággal gyanúsítják, ők szabadlábon védekezhetnek.
Az eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya folytatja le - tette hozzá a PMRFK szóvivője.