Tüntetéseket szerveznek a nyugdíjkasszák megszüntetése miatt

Vágólapra másolva!
Több tüntetés is szerveződik a maradék magánnyudgíjpénztári vagyon kormány által tervezett beolvasztása ellen. Az Együtt párt jövő héten szervezkedne, egy Facebook-csoport pedig nyílt levél elküldésére buzdít. 
Vágólapra másolva!

Többen is tüntetést szerveznének a magánnyugdíjpénztárak végső bedarálása ellen. A Nemzetgazdasági Minisztérium november 21-i előterjesztése értelmében annak a 60 ezer embernek magánnyugdíjkasszákban gyűjtögetett 200 milliárd forintját vennék el, akik a magánnyugdíjpénztárak ellehetetlenítése után is makacsul kitartottak e mellett a konstrukció mellett.

A Facebookon 60ezren a MAGÁn nyugdíjukért címmel indított csoport nyílt levelet fogalmazott a nemzetgazdasági miniszterhez, amiben azt írják, hogy a javaslat szerintük törvénytelen, és magyarázatot követelnek Varga Mihály minisztertől a lépés miatt.

Közben az Együtt - A Korszakváltók Pártja is aktivizálta magát a kérdésben. Szombaton bejelentették, hogy tüntetést szerveznek az önkéntes magánnyugdíjpénztárak védelme és az állami egyéni nyugdíjszámlák kialakítása érdekében. A tüntetésnek egyelőre nincs időpontja, majd a jövő hét elején döntenek róla.

– közölte Pápa Levente, az Együtt politikusa, aki emlékeztetett arra is, hogy a Fidesz négy éve adós az egyéni nyugdíjszámlák kialakításával.