BKK: Jogszerűen közlekedik a 157-es busz

Vágólapra másolva!
A szükséges engedélyek birtokában közlekedik a 157-es busz Budaliget és Solymár között - reagált a Budapesti Közlekedési Központ a blikk.hu portál vasárnapi írására.
Vágólapra másolva!

A BKK visszautasítja, hogy tilosban közlekedne a 157-es busz, illetve hogy naponta 15 millió forintos büntetést kellene a BKK-nak fizetnie. A portál cikke szerint a busz törvénysértő módon hajt be a Budaliget-Solymár-Kerekhegy közötti körülbelül másfél kilométeres szakaszra, amely Natura 2000 természetvédelem alatt álló erdei magánút.

A helyi lakosok egy csoportjának kérésére az üggyel foglalkozó Szekér Gyula ügyvéd szerint egy 2007-es kormányrendelet alapján 300 ezer forintra bírságolható a fokozottan védett természetvédelmi területre behajtó jármű vezetője. Az ügyvéd számításai alapján az ezen az úton közlekedő buszok 15 millió forintnyi napi szabálysértést követnek el.

A BKK az állításokra reagálva közleményében azt írta: a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Főfelügyelősége 2014. június 25-i határozatában engedélyezte a közforgalmat az úton, "az út tehát az illetékes közlekedési hatósági engedélyt megkapta a közforgalom számára történő megnyitáshoz". A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség korábbi szakhatósági nyilatkozatában kiemelte, hogy a 157-es busz közlekedhet az említett szakaszon, a kormányhivatal erdészeti igazgatósága ugyancsak részt vett szakhatóságként az eljárásban, és szintén nem emelt kifogást a buszközlekedés ellen.