Szívószálas bombával raboltak dohányboltot

Vágólapra másolva!
Hipós flakon, elem és szívószál - együtt már bombának tűnt székesfehérvári dohányboltban, ahonnan több mint 100 ezer forintot vitt el a fenyegetőző rabló.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba kerül az a 26 éves férfi, aki november 22-én bombának látszó tárggyal rabolt ki egy székesfehérvári dohányboltot. A férfi ragasztószalaggal eszkábálta össze a hipós flakonból fabrikát álbombát, és 110 ezer forintos bevételt vitt el a megrémített eladótól.

A rablást járókelők is észrevették, és üldözni kezdték a tettest, aki még futás közben is a bomba felrobbantásával fenyegetőzött. Üldözői viszont nem ijedtek meg, egy lépcsőház bejáratánál leteperték a fiatal férfit, majd rendőrt hívtak.

A kár így gyorsan megtérült, a rablóról viszont kiderült, hogy nem ez az első ügye: többségében vagyon elleni bűncselekmények miatt büntették, és tartani lehetett attól, hogy szabadlábon újra próbálkozna.

A székesfehérvári ügyészség ezért fegyveresen elkövetett rablás bűntettének és közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indítványozta a az előzetes letartóztatást. A bűntettekért akár 15 évig terjedő szabadságvesztés is járhat.