Velünk ne szórakozz, szállj le a nyugdíjunkról!

magánnyugdíjpénztár tüntetés, 2014.11.25
Vágólapra másolva!
Becslések szerint mintegy négyezren mehettek ki a kedd esti tüntetésre, amelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium múlt pénteki előterjesztése ellen tiltakoznak. Szerintük a javaslat célja, hogy a kormány államosítsa a megmaradt 4 magánnyugdíjpénztár 200 milliárd forintra becsült vagyonát. Az intézkedés mintegy 61 ezer embert érinthet.
Vágólapra másolva!

Érezhetően többről szólt a mai tüntetés, mint a nyugdíjpénzek államosításáról. A beszédekben többször utaltak az indokolatlan stadionépítésekre és a jó pártkapcsolatokat ápoló emberek meggazdagodására. Már a tüntetés elején kisebb zűrzavar alakult ki a szervezők között, hiszen az internetadó elleni tüntetéseket is szervező Nemes Balázs nem volt hajlandó felmenni a színpadra, hogy beszédet mondjon.

Több ezren mentek ki az utcára Fotó: Polyák Attila - Origo

A párkötődés volt a gond

Számára ugyanis ekkor lett világos a többi felszólaló pártkötődése. A főszervező Vajda Zoltán az októberi önkormányzati választáson az Együtt-PM XVI. kerületi polgármesterjelöltje volt, míg az első beszédet mondó Büki Zoltán idén tavasszal még az Együtt-PM Nógrád megyei 2. számú választókerületének elnökeként írt levelet a házelnöknek.

Szavazzon!

Ön szerint mennyire elfogadható, hogy pártkötődésű emberek tüntetést szervezzenek?

A tüntetés végig békésen zajlott, csak a Hír TV riporterét érte kisebb atrocitás, amikor a tüntetés végén nem engedte a tömeg bejelentkezni a kiabálásával.

Vajda Zoltán, a tüntetés főszervezője Fotó: Polyák Attila - Origo

Már döntöttek

A beszédekben leginkább azt hangsúlyozták a szervezők, hogy a 61 ezer magánnyugdíjpénztár-tag már döntött. Írásban kifejezetten kérték, hogy ne kerüljenek vissza az állami rendszerbe. Ezzel szemben a kormány most mégis elvenné a megtakarításaikat.