Csillagász és nyelvész is van a Junior Prima díjazottjai között

Vágólapra másolva!
Nyolcadik alkalommal adták át a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában. Sok fiatalt, köztük csillagászt, ökológust és nyelvészt is kitüntettek szerdán, a Magyar Tudományos Akadémián.
Vágólapra másolva!

Nyolcadik alkalommal adták át a díjakat a magyar tudomány kategóriában. Junior Prima díjjal jutalmazták Bordács Sándort (fizika), Bödör Csabát (orvostudomány), Enyedi Balázst (orvostudomány), Höfler Lajost (kémia), Kovács-Hostyánszki Anikót (ökológia), Kóspál Ágnest (csillagászat), Lekli Istvánt (orvostudomány), Nagy G. Lászlót (biológia), Pozsgay Balázst (fizika) és Simon Zsoltot (nyelvtudomány).

Az idei díjazottakat az MFB által felkért bizottság választotta ki elismert tudósoktól, kutatási intézményvezetőktől kapott ajánlások alapján.

A díjazottakat Lovász László, az MTA elnöke és Németh Lászlóné, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár köszöntötte. Németh Lászlóné az ünnepségen azt mondta: "A fiatal tehetségek elismerése és támogatása befektetés a jövőbe, amely Magyarország fejlődését szolgálja".

Prima Primissima

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének a támogatásával alapította 2003-ban, 2013-tól főtámogatója az OTP Bank. A díj célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése, továbbá hogy példamutató tudományos és művészi életpályákat állítsanak az emberek elé, hogy megmutassák, vannak elismerésre méltó emberek közöttünk, akikre felnézhetünk, akik bizonyítottak már. A kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Fejlesztési Bank. Az intézet társalapítóként vett részt a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriájának megalapításában.