Járóbottal ölt a részeg unokaöcs

Vágólapra másolva!
Nagynénje saját járóbotjával verte agyon az asszonyt egy 63 éves férfi Baján. Már részegen ment a nő lakására, italra akart pénzt kérni, de nem kapott. 
Vágólapra másolva!

A 87 éves asszony és unokaöccse éveken át jóban voltak. A férfi nyugdíját is a nő vette fel, és amikor pénz kellett neki, az asszony adott neki belőle. Gond csak akkor volt, amikor a férfi ivott, mert ilyenkor nem kapott pénzt.

Az ivás okozta a bajt

A férfi egy júliusi napon már kora reggel inni kezdett, de elfogyott a pénze, és fél hét körül elment a nagynénjéhez, utánpótlásért. A nő azonban látta, hogy ittas, ezért nem adott neki egy fillért sem. A dühös férfi ekkor kikapta a nő kezéből azt a járóbotot, amire az asszony támaszkodott, és ütni kezdte vele.

A bot is eltört

Addig ütötte, amíg a bot eltört, és a nő az előszoba közepén összeesett. A férfi ekkor sem hagyta abba a verést, többször is megrúgta, és fojtogatta is a nőt. Végül egy pénzzel teli borítékkal továbbállt.

Az asszony ekkor még élt, de segítséget kérni már nem tudott. A fia találta meg, ő szólt a mentőknek. A nőt még aznap megműtötték, de másnap meghalt. A fején és testén lévő sebek mellett belső sérülései is voltak, végül abba halt bele, hogy hasűri vérzés miatt nem tudott lélegezni, és a keringése sem működött.

Emberölés a vád

A férfi másnap visszavitte a pénzt a lakásba. Most különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják, és előzetes letartóztatásban van – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.