Vadkacsát kerget a DK Havasival

2014.11.29. 13:54

Nem hagyja magát a Demokratikus Koalíció: mindenképpen ki akarják deríteni, Orbán Viktor októberben tényleg találkozott-e svájci útján bankárokkal. Havasi Bertalan korábban „vadkacsának" minősítette a feltételezést, de most a DK tovább kérdez: Genfben volt a találkozó?

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Orbán-kormány „fuldoklik a korrupcióban": Kósa Lajos dubajozik és luxuslakást vesz, Lázár János milliós órát hord, Rogán Antal és Szijjártó Péter házának mérete képes a növekedésre, Giró-Szász András pedig áron alul jut több százmilliós ingatlanhoz.

Orbán Viktor vajon a lánya mellett mással is találkozott? - kérdezi a DKForrás: MTI/EPA/Andrius Ufartas

Eközben pedig nem tudni, miért is ment október végén Orbán Viktor Svájcba. A hivatalos közlés szerint a lányát látogatta meg az egyetemen, de a DK úgy tudja, bankárokkal is találkozott. Meg is kérdezték Havasi Bertalantól, említve két konkrét bankot, a Credit Suisse-t és a Pictet Bank munkatársaival.

A miniszterelnök sajtóstábjának vezetője "vadkacsának" minősítette a hírt. Ezt a reagálást a DK azonban nem fogadja el, és - mint írták - igyekeznek felfrissíteni Orbán Viktor memóriáját. Most azt kérdezik tőle: Genfben történt-e a megbeszélés?