Wáberer György lett az év üzletembere

Vágólapra másolva!
Wáberer György, a nemzetközi fuvarozással foglalkozó Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották meg az év üzletemberének Magyarországon, az EY által díjazottak névsorát szombaton este hirdették ki. 
Vágólapra másolva!

A független bírálóbizottság döntése alapján 2014-ben a „Példakép” elismerést Zettwitz Sándor, az orvosdiagnosztikai eszközöket gyártó 77 Elektronika Kft. ügyvezetője kapta. A „Merész újító” Rózsa Balázs, a lézerszkennelő mikroszkópokat fejlesztő Femtonics Kft. tulajdonosa lett. A „Jövő ígérete” címet Györkő Zoltán, az IT-biztonsági szoftvergyártó Balabit IT Kft. társalapítója nyerte el.

Középpontban az IT szektor

A díjalapító a közleményében ismerteti: idén a pályázók elsősorban az IT- és a szolgáltató szektorból kerültek ki. A megmérettetésen induló vállalkozások összbevétele megközelíti a 250 milliárd forintot, az általuk foglalkoztatottak száma pedig eléri 7500-at. A budapesti jelöltek mellett számos vidéki üzletember pályázott, többek között Debrecenből, Pécsről, Székesfehérvárról és Sopronból is érkeztek vállalkozók. Idén a legfiatalabb cégvezető 30 éves volt, míg a legidősebb a 81. életévét töltötte be.

Csődből a csúcsra

Az év üzletembere fődíjat idén elnyerő Wáberer György teljesítményét már második alkalommal ismerték el, az üzletembernek 2005-ben a „Merész újító” különdíjat ítélték oda. A győztes üzletember húsz éve, egy csőd szélén álló társaság megvásárlásával indította vállalkozói karrierjét. Irányításával az akkoriban félmilliárd forintos éves veszteséggel működő cég mára Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozói vállalkozásává fejlődött.

A díj kiírásának megfelelően Wáberer György képviseli 2015-ben Magyarországot az EY World Entrepreneur Of The Year gálán, Monte Carlóban.