Markolatig döfte a kést a koponyájába

Vágólapra másolva!
Nyolc évet kapott érte.
Vágólapra másolva!

Emberölés kísérlete miatt nem jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék egy balmazújvárosi férfit, aki 2013. december 3-án markolatig döfte a kését a sértett koponyájába, közölte az ítélethirdetés után Tatár Tímea, a törvényszék szóvivője. Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette a bíróság határozatát, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

Felfüggesztetten volt

A vádlottnak le kell töltenie egy hat hónapos fogházbüntetést is, mivel a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Nem akart a börtönről beszélni

A vádirat szerint egy évvel ezelőtt a vádlott alkalmi munkája végeztével kollégáival betért a munkahelyük melletti sörözőbe. Sörözött és pálinkázott, a sértett nem sokkal később szintén a szórakozóhelyre érkezett, és beszélgetésbe elegyedett a vádlottal. Főként a börtönben együtt eltöltött időszakukról volt szó, egy idő után azonban a sértett ráunt a börtöntémára és kérte, hogy váltsanak - ezen tört ki a vita. A vádlott "sittes golyófejűnek" nevezte a sértettet, erre ő ököllel arcon vágta. A két férfi durván egymásnak esett, verekedés közben a vádlott előkapta tőrkését, és előbb a sértett hónaljába, majd a halántékába döfte. A kés markolatig hatolt a sértett koponyájába. A vádlott ezután hazament, a sérültet nem sokkal később a mentők eszméletlen állapotban találták. A szúrás maradandó károsodást okozott.