Szijjártó: Nincs alapja McCain kijelentésének

Vágólapra másolva!
A magyar polgárok idén háromszor nyilváníthattak véleményt arról, hogy hogyan képzelik el az ország jövőjét, és mindhárom alkalommal meglehetősen egyértelmű véleményt fogalmaztak meg ezzel kapcsolatban, amit mindenkinek illik tiszteletben tartania - reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter John McCain amerikai szenátor keddi kijelentéseire.
Vágólapra másolva!

A miniszter szerint, ha valaki kizárólag a Magyarországról szóló sajtóhíresztelések alapján mond véleményt a magyarországi folyamatokról, akkor könnyen kerülhet abba a helyzetbe, hogy a kijelentései nélkülözik a ténybeli alapokat.

Szavazzon!

Ön szerint újfasiszta-e Orbán Viktor

Történelmi ismereteit itt tudja felfrissíteni.

A külügy konzultálni fog

Arra a kérdésre, hogy tervez-e Magyarország a nyilatkozatokon túl diplomáciai lépéseket, Szijjártó Péter közölte: a washingtoni magyar nagykövetség - miként az amerikai politikai elit tagjaival egyébként is - kapcsolatban van a szenátor stábjával, és konzultálni fognak velük John McCain kijelentéseiről és azok hátteréről.

Háromból kettőben jó a viszonyunk Amerikával

Arra a kérdésre, tesz-e valamit Magyarország annak érdekében, hogy javítsa a közelmúltban megromlott diplomáciai kapcsolatait Washingtonnal, a miniszter azt felelte: a magyar-amerikai kapcsolatok három dimenziójából kettőben, gazdasági és biztonságpolitikai téren kifogástalan az együttműködés. "A politikai együttműködés terén vannak olyan nyitott kérdések, amelyek gyors lezárása Magyarország érdeke" - fogalmazott a külügyminiszter.