Szétverték a Csirkefogó kocsmát

Vágólapra másolva!
Kocsmai kirakatot tört be, részegen pofozkodott egy kiskunhalasi páros, többször is duhajkodtak a városban. A két férfi felfüggesztett fogházbüntetést kaphat.
Vágólapra másolva!

Folytatólagos garázdaság és rongálás a vád két kiskunhalasi férfi ellen, akik a járási ügyészség szerint többször is csetepatéba keveredtek a városban.

Egy cigi miatt törtek-zúztak

Az első vizsgált ügy október 2-án történt. A 38 éves vádlott a családjával és 26 éves barátjával iszogatott, majd a két férfi betért a Csirkefogó sörözőbe is. Ekkor már jócskán ittasak lehettek: rágyújtottak a pult előtt, majd mikor a felszolgáló kiküldte őket, a 38 éves férfi dühében szétvert egy fémasztalt, majd darabjaival betörte a kirakatot – ebben részt vett a barátja is. A rongálással 170 ezer forintos kárt okoztak.

Pofozkodtak is

Ezután ismét megszomjaztak, és átmentek egy másik kocsmába. Itt már a fiatalabb férfi vitte a prímet: a söröző előtt veszekedni kezdett az élettársával, majd megpofozott egy, a vitát szóvá tevő járókelőt.

Az ügyek miatt rendőrségi eljárás indult, de konfliktusok ezzel nem értek véget, az idősebb garázda november 1-jén ismét pofozkodásba keveredett egy helyi kocsmában.

Mindkét férfi büntetett előéletű, a 26 éves elkövetőt a fenti eseteket megelőzően néhány hónappal ítélték el garázdaság vétsége miatt.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség most emelt vádat ellenük, és indítványozta, hogy a bíróság három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki velük szemben. Emellett az elkövetőknek meg kellett téríteniük a Csirkefogó sörözőben okozott kárt is.