Lázár János csak a személyiségi jogokat félti

Vágólapra másolva!
Támogatna egy olyan, a személyiségi jogokat is tiszteletben tartó javaslatot, amely a politikusok családtagjainak vagyoni helyzetét átláthatóbbá tenné - jelentette ki Lázár János.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, kiemelten fontosnak tartja, hogy az Országgyűlés tagjait ne érhesse az a vád, hogy bármit is eltitkolnak saját vagy a családjuk vagyoni helyzetéről. Ezért támogatja, hogy egy tisztességes és ésszerű, elsősorban szakmai alapokon nyugvó egyeztetési folyamat induljon el arról, hogy a személyiségi jogok megsértése, a magánélethez való jog csorbítása nélkül hogyan biztosíthat a jogrendszer nagyobb transzparenciát a képviselők családtagjainak vagyoni helyzetéről.

"Országgyűlési képviselőként - de férjként és családapaként is - egy erre irányuló tisztességes, átgondolt törvényjavaslatot támogatni fogok" - mondta Lázár János.

A Hódmezővásárhely és Makó térségének országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus emlékeztetett rá, hogy még vásárhelyi polgármesterként - az erre vonatkozó törvényi kötelezettség hiányában is - nyilvánosságra hozta a saját és a képviselők vagyonbevallását a város honlapján.
Lázár János nagyobbik fiának svábhegyi ingatlanjával kapcsolatban elmondta, a lakást családi összefogással vásárolták, ezért szüleinek és feleségének van haszonélvezeti joga rajta. Annyit tudtak, hogy egy kereskedelmi bank által értékesített lakás előző tulajdonosa egy lízingben bedőlt cég volt - tette hozzá.

A teljes cikket itt találja: delmagyar.hu.