A kormány gazdaságpolitikáját bírálta karácsonyi üzenetében Jaksity György közismert üzletember. A Concorde Értékpapír Zrt. tulajdonosa a Facebookon írt kritikát. 

Az ismert cégvezető a többi között azt a gazdasági csodát kéri számon, ami – ahogyan fogalmaz - a "közpénzből a falu főterén petúniát ültető munkanélküliek látszatfoglalkoztatásában" ölt testet.

"Bármennyire pallérozott közgazdászok vagyunk, nem értjük, hogy mit mutat a 3 százalékos GDP-növekedés, ha ilyen szintű és kiterjedtségű leszakadás van ma Magyarországon." Majd úgy folytatja: "Nem szeretnék a leglesújtóbb és sajnos jól ismert, kormányzati válasz nélkül hagyott jelenségekről beszélni, mint a mélyszegénység, a gyerekéhezés és -szegénység, inkább olyanokról, amelyekről már csak a magamfajta, gazdasági és társadalmi folyamatokat figyelő connoisseurök gondolkodnak" – idézi az üzletembert a Hvg.hu.

Jaksity György kemény kritikát fogalmazott megFotó: Polyák Attila - Origo

Hiányérzete van az üzletembernek

Jaksity György továbbá számon kéri azt is,hogy a kormány adó- és kamattámogatással segítette a jó anyagi helyzetben lévő több százezer hitelfelvevőt, majd adókedvezménnyel és szociális támogatással látta el az ezen legjobban kereső rétegeket, de nem tud ehhez illeszkedő színvonalú ellátást biztosítani egészségügyi és szociális szempontból kiszolgáltatott polgártársainknak, és civil intézmények szűnnek meg, amelyek megpróbáltak ez ellen tenni.

A teljes cikket itt olvashatja. A Facebookon közzétett teljes bejegyzést pedig itt.