Szabadulnának a hazaárulózó pécsi képviselőtől

Vágólapra másolva!
Megdöbbentő közleményt adott ki a pécsi Fidesz kedd este nyolc előtt - írja a pecsistop.hu hírportál. A Fidesz-KDNP elfogadja Fodor Ibolya kilépését a frakcióból, de azt is szeretnék, ha a hazaárulózó képviselő végleg lemondana mandátumáról.
Vágólapra másolva!

Fodor Ibolya azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy Facebook-bejegyzésben lehazaárulózta a kormányellenes tüntetőket. Ezután az RTL Klub kiderítette, hogy a pécsi képviselő korántsem feddhetetlen.

A képviselőnő 2003-ban folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében bűnsegédként egy év hat hónap börtönbüntetést kapott, melyet a bíróság 3 év próbaidőre felfüggesztett.

Decsi István frakcióvezető az alábbi közleményt kedd este 8-kor adta ki:

"A Fidesz-KDNP frakció ma este megtárgyalta Fodor Ibolya ügyét és a következő, egyhangú döntést hoztuk: Elfogadjuk Fodor Ibolya kilépését a frakcióból, egyúttal nem tudjuk elfogadni és támogatni, hogy megtartaná a mandátumát és független képviselőként dolgozna tovább a pécsi közgyűlésben. Tisztelettel arra kérjük Fodor Ibolyát, hogy mondjon le mandátumáról, és tegye lehetővé, hogy a kertvárosiak minél előbb új képviselőt választhassanak meg! Mert így kívánja a tisztesség és a becsület."