Tényleges életfogytiglan a tiszagyulaházai gyilkosoknak

Vágólapra másolva!
Élete végéig börtönben maradhat az a testvérpár, akik még tavaly novemberben annyira megvertek egy idős asszonyt, hogy később belehalt a sérüléseibe. Az ítélet nem jogerős. 
Vágólapra másolva!

A két férfi tavaly november 23-án este törte rá az ajtót a 92 éves asszonyra Tiszagyulaházán. Már részegek voltak, pénzt és ékszereket akartak szerezni. Először a konyhába mentek, ahonnan 16 doboz gyufát vittek el.

Az idős nő akkor riadt fel, amikor már a szobában voltak. Egyikük mindenáron meg akarta tudni, hogy hol tartja az értékeit. A nő nem árulta el, ezért egy kalapáccsal fejbe verte, és ököllel tovább ütötte. Az eszméletlen asszonyt magára hagyták.

Visszaesők

A nőt másnap reggel fia találta meg. Azonnal szólt a mentőknek, de az asszony már nem tért magához, néhány hónappal később pedig meghalt. A szakértő szerint a verés miatt vesztette életét.

A testvérpár mindét tagja erőszakos, többszörös visszaeső. Eddig egyebek mellett rablás és testi sértés miatt is ültek már, így a törvény szerint nem bocsáthatóak feltételes szabadlábra.

A most hozott ítélet nem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette, de a védők fellebbeztek – közölte a Debreceni Törvényszék.