Ebből előbb-utóbb csúnya politikusbukta lesz

Árpádhíd
Árpádhíd
Vágólapra másolva!
Megkérdeztük az M0-s tervezett fizetőssé tételéről az Árpád híd környéki autósokat, mert északról a Megyeri híd után ez az első lehetőség arra, hogy átkeljenek a Dunán. A trágár megjegyzésektől eltekintve a legenyhébb szavak a döbbenet és a katasztrófa volt.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi kifejezéssel nyitott az a megkérdezett taxis is, aki a híd közelében várt utasra. "Éppen most olvasom a hírt a telefonomon, ez elképesztő. Nincsen autópálya-matricánk, ha tehát a Megyeri híd kiesik, akkor két dolgot választhatunk, de az utas mindkét esetben rosszul jár. Ha a fizetős szakaszra is fel kell hajtani, akkor vagy emeljük a díjat, vagy pedig eljövünk errefelé, itt viszont a várható hatalmas dugók miatt jelentősen megnő majd az utazás ideje. Tehát vagy drágábbak leszünk, vagy lassabbak és drágábbak, mert ugye állásidőt is számol a taxaméter."

Vidékre költözöm

Az Árpád híd környéke a reggeli dugó után egyelőre kihalt. Forrás:Grímm Balázs

"A Hungária körút az Árpád híd környékén délelőtt tíz órakor egyelőre szinte kihalt. Éppen ezért a reggeli dugó végét megvárva indultam el ügyeket intézni" – mondja egy negyven körüli férfi, akit a piros lámpánál kaptunk el egy mondatra. "Komolyan mondom, egy ideje fontolgatom, hogy vidékre költözöm, de ez az állatság egy újabb nyomós érv a költözés mellett. Csak hát a munkám miatt sokszor kell majd feljönnöm, ördögi a kör" – csóválja a fejét, miközben elhajt.

Hatalmas bukta lesz

A József Attila Színházzal szemközt, a felüljáró alatt egy idős úr parkolja le az autóját. "Nézze, én vidékről jövök, az autópálya legnagyobb szakaszáért eddig is fizetnem kellett, de ez akkor is nonszensz" – mondja. "Hát nem azért építik az M0-st, hogy amennyire lehet, kívül tudják a forgalmat a városon? A fizetős elkerülő azt fogja jelenteni, hogy a sok autó beáramlik majd a főutakon, és átverekedi magát a városon, ahelyett, hogy elkerülné. Nem tudom, mire számítanak a politikusok, de ebből előbb-utóbb hatalmas bukta lesz" – teszi hozzá.

A Hungária körút elesett

Mi lesz itt januártól? Forrás: Grimm Balázs

A Róbert Károly körút, Teve utca sarkán kisáruszállító áll, éppen a közterületesekkel perlekedik azért, mert a nekik fenntartott hely foglalt, így nem tud máshol megállni. A harmincas sofőr egy webshop szállítójaként főleg a belvárosban jár, és ott is lakik. Elvileg nem érintené az új sarc, de "ha a Megyeri híd fizetős lesz, akkor a Hungária körút elesett" – mondja. "Ja, és persze ez azt is jelenti, hogy a belvárosban is még nagyobb dugók lesznek" – teszi hozzá, majd mielőtt csomagokkal a kezében továbbállna, még megjegyzi: a lélegzetvételt is meg kéne adóztatni, talán az még kimaradt.

Szavazzon!

Milyen adókat vessen még ki a Fidesz?