Keressük Vida Ildikót!

Vida Ildikó, nav elnök, budapest háttér
Budapest, 2010. július 5. Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2010. június 28-i hatállyal kinevezett elnöke. A felvétel 2010. július 5-én készült a hivatalban. MTI Fotó
Vágólapra másolva!
Interjút kértünk Vida Ildikótól. A NAV az ügyvédjéhez irányított, ő viszont vissza a hivatalhoz. A kör bezárult.
Vágólapra másolva!

Az ország talán legkeresettebb személye most Vida Ildikó, miután csütörtökön magánszemélyként, saját költségén feljelentette André Goodfriendet rágalmazás miatt, a bíróságon pedig ezzel párhuzamosan ötmillió forint sérelmi díjat követel az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjétől jó hírnév megsértése miatt.

Az Origo szerette volna minderről és az egész, korrupciógyanú miatti kiutasítási ügyről megkérdezni Vida Ildikót, akitől ezért munkahelyén, a NAV-on keresztül interjút kértünk, illetve ennek hiányában néhány, a feljelentéshez kapcsolódó konkrét kérdésre is reagálást kértünk.

Vida Ildikó keresett interjúalany mostanság, de nem könnyű elérni Forrás: MTI/-

A sajtóosztály az interjú lehetőségére válaszában nem tért ki: el sem utasította a megkeresést, de érdemben nem is reagált rá. Viszont azt tanácsolták: kérdéseinkkel forduljunk Vida Ildikó jogi képviselőjéhez. Futó Barnabás viszont azt mondta, az interjú miatt mégiscsak a NAV-ot keressük.

Vida Ildikó egyébként jó ideje nem szólalt meg nyilvánosan az ügyben, interjút pedig még régebben adott. Legutóbb akkor szerepelt a sajtóban, amikor november 11-én megpróbálta az amerikai nagykövetség előtt szóra bírni André Goodfriendet, de tolmácsot kellett kérnie hozzá. Azt megelőzően pedig november 5-én a Magyar Nemzetben megjelent interjúban ismerte el, hogy kitiltották az USA-ból.