Luxuskocsikkal csaltak félmilliárd forintot

luxusautó szolnok
Vágólapra másolva!
Külföldön kölcsönzött luxusautókat adott el Magyarországon egy bűnbanda. A kocsikat hajléktalanok kölcsönözték, itthon meghamisították az azonosítókat, aztán adták tovább a járműveket. A kár félmilliárd forint, a gyanúsítottak száma ötvenöt. 
Vágólapra másolva!

Csaknem félmilliárd forint kárt okozott az a banda, amelyik külföldön kölcsönzött luxusautókkal csalt. A kocsikat Magyarországra hozták, itt bejelentették, hogy ellopták a járműveket, de kiderült, hogy eladták őket.

Az egyik kocsi Forrás: police.hu

A szövevényes ügy még 2003-ban kezdődött. A rendőröknek az tűnt fel, hogy egyre több drága autó ellopásáról szóltak nekik. Kiderítették, hogy a lopások összefüggenek, ezért Szolnok megyében alakítottak egy külön nyomozócsoportot. Hamarosan rájöttek, hogy egy szervezett banda állhat a lopások mögött.

Kiderült, hogy a banda külföldön kölcsönözte a luxusautókat, általában hajléktalanok segítségével. Addig, amíg szükség volt rájuk, „átalakították” őket, hogy turistáknak tűnjenek. A hajléktalanoknak egy külföldi fizetésre alkalmas bankkártyát kellett csináltatniuk, amelyre annyi pénzt tettek, hogy a kölcsönzésre elég legyen. A banda tagjai ezután a kocsikat Magyarországra hozták.

Megpiszkált azonosító Forrás: police.hu

A nyomozás kiderítette, hogy a banda tagjai meghamisították a kocsik egyedi azonosítóit, és utána eladták a járműveket. A csalással csaknem félmilliárd forint kárt okoztak.

A rendőrök eddig 55 gyanúsítottat hallgattak ki, akik csaknem 60 autót loptak el. Többek között csalással gyanúsítják őket – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.