Tárnok lakói is olcsóbban és kényelmesebben autózhatnak a jövő évtől az útdíjrendszer változásainak köszönhetően - közölte a csaknem tízezres lélekszámú pest megyei település polgármestere.

A fideszes Szolnoki Gábor közölte: Tárnokról eddig csak díjköteles szakaszokon lehetett eljutni az M7 autópálya fővárosba, Érdre vagy Székesfehérvárra tartó, jelenleg még díjmentes részeire. A nagyközségben élőknek ezért mostanáig a közel 43 ezer forintos országos éves matricát kellett megváltaniuk a sztrádahasználatért.

Csökkenő költségek

Az újonnan bevezetendő éves megyei matricákkal ez a költség drasztikusan csökken. A tárnokiak januártól mindössze 5-10 ezer forintért autópályán juthatnak el kiemelt úti céljaikra.

A polgármester számításai szerint Tárnok lakói jobban járnakForrás: MTI/Kovács Attila

Érd megközelítése ezzel gyorsabbá és biztonságosabbá válik: míg az autópálya elkerülésével 15 perc alatt érhető el a kistérségi központ, az M7-esen ez az út három perc alatt megtehető. Tárnok Önkormányzata ezért egyetért az útdíjrendszer változtatásával, és támogatja a tárnokiak számára is olcsóbb megyei matricák bevezetését - közölte Szolnoki Gábor, a Pest megyei település polgármestere.