Vágólapra másolva!
Soha nem volt Portik Tamás élettársa, és aki ezt állítja, azt perrel fenyegeti Pápa Marianne. A nő ezzel a fideszes Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert cáfolta, aki tavaly állította, hogy Pápa Marianne „mellől vitték el" a rendőrök a Priosztás-gyilkossáért később elítélt egykori Energol-vezért.
Vágólapra másolva!

"Alulírott Pápa Marianne kijelentem, hogy Portik Tamással sem a múltban sem jelenleg nem álltam és nem állok élettársi kapcsolatban, továbbá, hogy Portik Tamással semmiféle üzleti kapcsolatban nem álltam és nem állok." - ez áll Pápa Marianne kedd reggeli, néhány soros közleményében. Úgy folytatta: "Minden ezzel ellentétes állítás a valósággal ellentétes, ezért kijelentem, hogy a jövőben az ilyen tartalmú sajtóközlemények vonatkozásában megteszem a szükséges jogi lépéseket."

Üzletelt az V. kerülettel

Pápa Marianne neve az utóbbi hetekben egy V. kerületi önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség bérbe adása, majd értékesítése kapcsán került elő.

Rogán Antal V. kerületi polgármester idejében adták el az ingatlant Fotó: Origo

Az Origo is beszámolt arról, hogy a Rogán Antal vezette kerület egy jobb budai panellakás négyzetméterárán adta el a belváros egyik legfelkapottabb részén, a Károly körúton lévő értékes üzlethelyiséget a Classic Immo Kft.-nek, amelynek a Komondor Holding Zrt. volt a tulajdonosa. Utóbbit ekkor Pápa Marianne elnök-vezérigazgatóként irányította.

Egyértelműen kiderült

Rogán Antal a Pápa-nyilatkozatra úgy reagált: ezzel egyértelműen kiderült, hogy a nevét Portikéval összemosni igyekvő állítások mindegyike hazugság. "Sem én, sem az általam vezetett önkormányzat soha, semmilyen módon nem állt üzleti kapcsolatban Portik Tamással" - jelezte. Hozzátette: mindenkivel szemben, aki az elmúlt hetekben ezzel rágalmazta, pert indított, illetve indít.

Kocsis Máté állított ilyet

Pápa Marianne Portikról szóló cáfolata Kocsis Máté józsefvárosi fideszes polgármestert hozhatja kellemetlen helyzetbe, ugyanis 2013. júniusában ő beszélt erről a Figyelőnek.

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester is emlegette állítólagos kapcsolatukat Fotó: Origo

Kocsis akkor azt nyilatkozta: „Tudom, kicsoda Pápa Marianne. Személyesen nem ismerem, egyszer sem találkoztam vele, kerülöm a kétes hírű emberek társaságát." Hozzátette: „Azt is tudom, hogy Portik Tamás élettársa, Portikot mellőle vitték el a rendőrök."

Mit szól ehhez Kocsis?

Megkérdeztük Kocsis Mátét, mit szól Pápa Marianne cáfolatához: fenntartja-e például korábbi állítását. Amint választ kapunk a polgármestertől, cikkünket kiegészítjük.

Szetlik Ferenc felesége volt

Szintén a Figyelő cikke utalt rá, hogy Pápa Marianne annak a Szetlik Ferencnek volt a felesége, akinek cége, a Komondor Holding tulajdonolta a korábban a VIII. kerületi, Kőbányai úti Négy Tigris Piacot üzemeltető Komondor Kft.-t. Szetlikről azt is írták, hogy az elegáns Club Tihanynak is ő volt a tulajdonosa.

Az amúgy gyakran jótékonykodó üzletember egyszer a rendőrség látókörébe került, előzetes letartóztatásba is helyezték, de a bíróság bűncselekmény hiányában felmentette. Súlyos betegség után hunyt el, hatalmas vagyonát két kisgyermeke örökölte, gyámjuk pedig özvegye, Pápa Marianne lett.