Diákokkal költözik közös épületbe az MSZP egy része

mszp, jókai utca, székház, az mszp jókai utcai székháza
Az MSZP választmányi ülése, miután Mesterházy Attila pártelnök lemondott minden tisztségéről.
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az MSZP a Jókai utcai székházból Villányi úti épület 3. szintjére költözik, amely azonban törvényellenes lenne, mert az ingatlanban két főiskola is működik.  Az MSZP szerint a párt marad a Jókai utcában, csak az alapítványi munkatársaik mennek át az új irodaházba.
Vágólapra másolva!

A Villányi úti épületben működő intézmények egyike a Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS), amely a ház első és második emeletét foglalja el.

"Ügyelni fogunk arra, hogy egyetlen párt, így az MSZP se tegye be a lábát folyosóinkra. Hozzá kell tenni, hogy a szóban forgó épület egy irodaház, ezért az itt lakók nem válogathatják meg a szomszédaikat" - mondta a hírre reagálva az Origonak Láng László, az IBS rektora.

A szocialisták jelenlegi székháza a Jókai utcában áll, innen költözhet a párt egy része a Villányi úti irodaépületbe Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Az IBS csak addig használja majd a Villányi úti épületet , amíg a tanulmányaikat ott megkezdő Általános Vállalkozói Főiskola hallgatói befejezik az iskolát. Ennek oka az, hogy az ÁVF beolvad IBS-be, amely így annak jogutódja. Az utolsó évfolyam oktatásának végeztével az IBS a Grafisoft parkban működik tovább, kivonulnak a Villányi útról.

Tiltja a törvény

A felsőoktatási törvény értelmében „a felsőoktatási intézmény párt vagy párthoz kötődő szervezet részére helyiségeit működési célra nem engedheti át", a párttörvény pedig leszögezi, hogy „a pártok munkahelyen (szolgálati helyen, tanintézetben) szervezetet nem hozhatnak létre és nem működtethetnek" - emlékeztetett cikkében a Válasz.hu

A lap szerint ehhez képest a szocialisták múlt szombati pártértekezlete idején a két iskola logójával ellátott épület bejárata fölé már egy MSZP-molinót lógattak.

Csak néhányan mennek át

Az MSZP már árulja a Jókai utcai székházat, azonban vevő még nem akadt, így nem tudni, hogy mikor kell elhagyniuk a jelenlegi irodát.

A párt nem költözik a Villányi útra, a pártszékház továbbra is a Jókai utcában van - tudtuk meg az MSZP sajtóosztályától. Mint írták, "csak alapítványi munkatársaik költöznek, a párt munkatársai továbbra is a Jókai utcában dolgoznak. Az országgyűlési frakció munkájának megkönnyítése céljából, az ésszerűsítés elvét szem előtt tartva, csak a sajtós kollégák mennek át a Képviselői Irodaházba."

Az MSZP alsó szomszédja a 3. emeleten működő Edutus Főiskola lenne, amely tudomásunk szerint egyeztetéseket folytat az épület tulajdonosával és a párt alapítványával is, mert fontosnak tartja, hogy az ingatlan és az oktatás pártsemleges maradjon.