Egy külföldi szervezet a közelmúltban karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni Pintér Sándor belügyminisztert - írta szombati számában a Magyar Nemzet, amelynek a tárcavezető azt mondta: az egyébként nem először előforduló kísérlettel az illetők azóta felhagyni kényszerültek.

A miniszter úgy fogalmazott: "külföldi szervezetek már többször próbáltak a lejáratásomra olyan, a személyemhez kötődő eseményeket kreálni, amelyek soha nem történtek meg". 

Egy külföldi szervezet a közelmúltban karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni Pintér Sándor belügyminisztert a Magyar Nemzet szerintForrás: AFP/Pörneczi Bálint

Pintér Sándor egy közeljövőre időzített lejárató akcióról arra hivatkozva nem mondott részleteket, hogy az illetők arra kényszerültek, hogy felhagyjanak ezzel a tevékenységükkel. Szerinte így a konkrét történet már érdektelen, ő maga pedig nem akar a "nem zörög a haraszt" elnevezésű társadalmi értékítélethez hozzájárulni.

Korrekt tüntetők

Az utóbbi idők demonstrációival összefüggésben azt mondta: a tüntetők többsége korrekt módon áll a rendőrséghez, és a szolgálatot teljesítők is szakszerűen, az előírásoknak megfelelően jártak el. Nem történtek rendőri túlkapások, ami szerinte azt jelzi, hogy az állomány kifogástalan pszichikai és fizikai állapotban van.

Titkosszolgálati módszerek

Arra a kérdésre, hogy tárt-e fel a polgári elhárítás olyan nemzetbiztonsági kockázatot Orbán Viktor miniszterelnök környezetében, amelynek kivizsgálását a kormányfő egyik tanácsadója, Habony Árpád esetében az ellenzék sürgeti, azt mondta: tudomása szerint Habony Árpád semmilyen tisztséget nem visel, nincs szerződéses viszonyban állami cégekkel, ezért az Alkotmányvédelmi Hivatlanak sincs dolga a személyével.

A teljes cikket itt találja: MNO.hu.