Bencsik András: Puccsot terveznek Orbán Viktor ellen

2014.12.21. 23:50

Puccsot szerveznek Orbán Viktor ellen – legalábbis ezt állítja bejegyzésében Bencsik András. A Demokrata főszerkesztője a Facebookon azt írta, hogy egy konferencián a résztvevők egyebek mellett arról is beszéltek, hogy Orbán Viktort el kellene távolítani a miniszterelnöki székből, ami belső konspirációval elérhető. Három név is felmerült a kormányfő helyére. 

Bencsik András a Facebook-oldalán írt arról, hogy puccsot szerveznek Orbán Viktor ellen. A Demokrata főszerkesztője szerint erről „Az elszigetelt Magyarország és a globális világ” elnevezésű  konferencián, egy zártkörű háttérbeszélgetésen esett szó. Mint írta, abban egyetértettek a résztvevők, hogy a Fidesz–KDNP a hatalmas társadalmi beágyazottsága miatt megdönthetetlen. Ezért úgy vélték, hogy „Orbán Viktort kellene a miniszterelnöki székből eltávolítani, ami szerintük belső konspirációval kivitelezhető”.

Három név is felmerült

Ezen az előadáson egyébként ott volt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és André Goodfriend, ideiglenes amerikai ügyvivő is. Bencsik András szerint Paul Lendvai és André Goodfriend álláspontját elfogadva a háttérbeszélgetésen három olyan fideszes neve hangzott el, akiket a jelenlévők szívesen üdvözölnének Orbán Viktor székében: Navracsics Tibor, Pokorni Zoltán és Varga Mihály.