Kitiltották Ukrajnából a Jobbik alelnökét

2014.12.22. 21:22

Öt évig nem léphet be Ukrajna területére Szávay István. A Jobbik alelnöke azt mondta, hogy az ukrán hatóságok döntésüket semmivel sem indokolták. A politikus felszólította a kormányt, hogy valamennyi kitiltási ügyben úgy lépjen fel, ahogyan az amerikai beutazási tilalom kapcsán. 

Nemrégiben az ukrán határra érve tudta meg Szávay István, hogy öt évig nem léphet be Ukrajna területére – értesült a párt honlapja az Alfahírre hivatkozva. A Jobbik alelnöke hozzátette: ez a lépés a magánéletét is érinti, hiszen felesége kárpátaljai magyar és ukrán állampolgár, így a karácsonyt is a családjától távol kell töltenie, továbbá a két éves keresztlányát sem látogathatja meg. Szávay István azt mondta, hogy az ukrán hatóságok döntésüket nem indokolták semmivel.  

Szávay István (jobbról) magánéletét is érinti a kitiltásForrás: MTI/Kovács Tamás

A kormány nem tesz semmit

A Jobbik alelnöke hétfői elmondta: míg az amerikai kitiltási ügyben a kormányzat rendkívül határozottan lépett fel, bizonyítékokat és tájékoztatást követelt, addig az ellenzéki politikusok és közéleti szereplők a környező országokból történő kitiltásának esetében semmit sem tettek. Hozzátette: a Jobbik felszólította a kormányt, hogy valamennyi kitiltási ügyben olyan határozottan lépjen fel, mint ahogyan tette ezt az amerikai beutazási tilalommal kapcsolatban.

A teljes cikket itt olvashatja