Gyurcsány Ferenc szimpatizál a kormányellenes tüntetőkkel és felszólította támogatóit, hogy a demonstrációkon használják a DK-s zászlóikat, jelvényeiket. Várady Zsolt a január 2-ra szervezett megmozdulás szervezője a Facebookon reagált a volt miniszterelnök szavaira. Bejegyzésében azt írta, hogy egyik párttal sem szeretnének kooperálni.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy szimpátiával tekintenek a kormányellenes tüntetéseket szervező civilekre, akiknek az önállóságát tiszteletben tartják. A Demokratikus Koalíció elnöke ugyanakkor pártja támogatóit felszólította, hogy a demonstrációkon használják zászlóikat, jelvényeiket.

A volt kormányfő beszélt a március 15-re tervezett tüntetésről is, ami szerinte a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb demonstráció leszForrás: MTI/Mohai Balázs

Gyurcsány telefonon hívta Várady Zsoltot

Az ellenzéki politikus szerint más szervezetek szimpatizánsainak is így kellene cselekednie, ezzel is megmutatva, hogy a „demokratikus tömeg nem arctalan, hanem sokszínű”, a civil megmozdulások pedig egyben politikai tüntetések is. Elmondta, hogy a támogatóihoz intézett kérésről a hétvégén telefonon tájékoztatta Várady Zsoltot, a január 2-ai fővárosi kormányellenes tüntetés szervezőjét is.

Várady visszautasította a DK-sokat

Az elhangzottakra Várady Zsolt a Facebook-oldalán reagált. Bejegyzésében azt írta, valóban felhívta őt Gyurcsány Ferenc.

Várady Zsolt egyik párttal sem szeretne együttműködniFotó: Bielik István - Origo

Hozzátette: a beszélgetés során kifejtette neki, hogy miért nem kíván sem ő, sem a MostMI társadalmi kezdeményezés, sem formálisan, sem informálisan kooperálni egyik párttal sem. Várady Zsolt közölte: „Ezúton is szeretném kérni a DK és az összes többi párt tagjait és támogatóit, hogy pártlogókat, pártzászlókat hagyják otthon”. 

Hozzátette: Civilként, szimpatizánsként szívesen látnak mindenkit.