Szijjártó Péter levelet küld Washingtonba

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden levelet küld az Egyesült Államok külügyminisztériumához André Goodfriend, a budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivője diplomáciai mentességének felfüggesztéséről. 
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint pénteken érkezett meg a tárcához Polt Péter legfőbb ügyész levele, amiben a felfüggesztéshez szükséges lépések megtételét kérte - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t.

Rágalmazás a gyanú

A Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a külügyi tárcánál kezdeményezte azoknak az intézkedéseknek a megtételét, amelyek szükségesek az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivője diplomáciai mentességének felfüggesztéséhez. Az ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt indult nyomozás kapcsán kezdeményezte ezt.

Jó hírnév megsértése

Futó Barnabás, Vida Ildikó ügyvédje december 11-én közölte az MTI-vel, hogy a NAV elnöke feljelentetést és keresetet nyújtott be André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője ellen. Futó Barnabás azt mondta: a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt jelentették föl az amerikai ügyvivőt, mert hivatalos személyi minőségében sértette meg a NAV elnökét. A Fővárosi Törvényszéken pedig jó hírnév megsértése miatt nyújtottak be keresetet - tette hozzá.