A fenekemre csapott a rákosmenti szatír

szatír,
Vágólapra másolva!
Az egészen biztos, hogy van egy olyan férfi a XVII. kerületben, aki mutogatja magát, és zaklatja a nőket. Arról viszont megoszlanak a vélemények, hogyan néz ki, és pontosan miket is művel. Két nővel is beszéltünk, akik azt mondják, látták a mutogatóst. 
Vágólapra másolva!

Szatír sosem okozott még ekkora fejtörést a környéken élőknek és az újságírónak sem. Amikor először írtunk a rákosmenti nőket rettegésben tartó férfiről, még minden egyszerűnek tűnt. Tegnap azonban sikerült két nővel is beszélnünk, akik azt állítják, hogy látták a férfit. A gond ezzel csupán annyi, hogy mindketten másként emlékeznek a történtekre és a szatír külsejére is. Lehet, hogy ketten is inzultálják Rákosmente lányait, asszonyait?

A vonaton csapott le

A rákosmenti szatír? Forrás: Olvasói fotó

Először Krisztát sikerült elérnünk. A 21 éves lány a belvárosban dolgozik, így esténként vonattal megy haza. Kriszta körülbelül két hete látta a szatírt, amikor munkából hazafelé tartva a vonaton ült. A Keleti pályaudvarról indult, és Rákoshegy előtt döntött úgy, hogy kimegy a folyosóra, mert a fülkében már sokan voltak. Elmondása szerint ekkor rontott rá a férfi. „Amikor kimentem a folyosóra, rácsapott a seggemre” – fogalmazott a lány.

Ordibáltam rá

Az incidens azonban ekkor még nem ért véget. Kriszta rákiabált a férfire, hogy hagyja békén, de az nem tágított. A lány odaszaladt a vonaton utazó lánycsapathoz, akiktől segítséget remélt, de a férfi ide is követte, sőt a többi lányt is zaklatni kezdte. Kriszta tovább menekült a férfi elől, de ő utána ment, és újra fogdosta.

A fiú könyvet olvasott

Lehet, hogy ő a szatír? Forrás: Olvasói fotó

Arra a kérdésre, hogy segített-e neki valaki, Kriszta egyértelmű nemmel felelt. Azt mondta, hogy tőlük pár méterre egy fiú utazott, aki éppen könyvet olvasott, és nem igazán foglalkozott azzal, hogy mi történik körülötte. A zaklató végül Rákoshegyen szállt le a vonatról, Kriszta pedig egy megállóval később.

A lány sokkot kapott

Megkérdeztük Krisztát, hogy szólt-e az esetről valakinek, de ő egy ideig hallgatott a történtekről. Állítása szerint sokkot kapott, édesanyjának is csak néhány napja mesélte el, hogy mi történt. A rendőröknek sem szólt, így a férfi ezt az esetet már majdnem biztosan büntetlenül megúszta.

Kopaszodó, szemüveges

Pedig akár pontos személyleírást is adhatott volna a támadóról. A fiatal lány szerint a zaklató alacsony, őszes, kopaszodik, és szemüveget visel.

Egy 15 éves lányra is rátámadt

Buszozni is szokott Forrás: Olvasói fotó

Egy 45 éves asszony is megkeresett bennünket a szatír miatt, de ő nem árult el részleteket a támadásról. Annyit mondott, hogy a férfi a „15 éves lányomat találta be”. Azt mondta, talán később beszél az esetről, viszont néhány mobiltelefonnal készült fotót elküldött nekünk. Ezek érdekessége az, hogy a képen látható férfire nem illik az a személyleírás, amelyet Kriszta adott a támadójáról. Így az is előfordulhat, hogy Rákosmentén nem csak egy férfi zaklatja a mit sem sejtő nőket.