Tűzoltóautók szenvedtek balesetet Monorierdőn

tűzoltóautó, baleset
Monorierdő, 2014. december 27.
Vágólapra másolva!
Hat embert, köztük négy tűzoltót kellett kórházba vinni a 4-es főúton, Monorierdőn szombat délelőtt történt baleset miatt, amelyben tűzoltóautók és személygépkocsik karamboloztak.
Vágólapra másolva!

Zalavári Borbála, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy a helyszínre egy mentőhelikopter, egy esetkocsi, valamint két mentőautó érkezett.

A tűzoltóaotó félig lelóg a felüljáróról Forrás: MTI/Lakatos Péter

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban közölte, hogy két tűzoltóautó vonult egy pilisi tűzhöz, amikor az egyik jármű személyautóval ütközött egy felüljárón.

A baleset következtében a tűzoltóautó a szalagkorlátnak ütközött, és azt átszakítva mintegy 8 méter magasságból egy családi ház kertjébe zuhant. A másik tűzoltóautó is a szalagkorlátnak csapódott, a jármű félig lelóg a felüljáróról.

Öt embert, köztük négy tűzoltót kellett kórházba vinni Forrás: MTI/Lakatos Péter

A balesetben több tűzoltó megsérült. A személygépkocsiba egy ember beszorult, őt már kiszabadították, és átadták a mentősöknek. A sérülések mértékét egyelőre nem lehet tudni.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, az utat Pilis irányába lezárták, előreláthatólag darus kocsira is szükség lesz a műszaki mentéshez – mondta a szóvivő.