Hólánc nélkül nem jössz át, sógor

hólánc
Vágólapra másolva!
Csak hólánccal szabad átkelni a Győr-Moson-Sopron megyei országhatáron, a lánc használata viszont még nem kötelező - jelentette be a megyei védelmi bizottság. Korábban még nem kaptunk arról tájékoztatást, hogy erről a döntésről értesítették-e már az osztrák és szlovák hatóságokat. Az illetékes katasztrófavédelmi szóvivő később azonban úgy tájékoztatta az Origót, hogy a rendőrök időben szóltak az érintetteknek. A magyar határra tartó autósokat pedig szúrópróbaszerűen ellenőrzik. 
Vágólapra másolva!

Hóláncot is kell hozzanak magukkal a Szlovákia és Ausztria felől érkező autósok. Ez a határátlépés feltétele, hiszen az utakon hóátfúvásokra is lehet számítani - jelentette be délután a Győr-Moson-Sopron megyei védelmi bizottság. A láncot egyelőre nem kötelező feltenni, elég, ha a csomagtartóban van.

A hóláncot még nem kötelező feltenni, de nélküle nem engedik át az osztrák és szlovák oldalról érkezőket Győr-Moson-Sopron megyében Forrás: Thule

Ruskáné Takács Anita, katasztrófavédelmi szóvivő az Origo kérdésére vasárnap késő este közölte, hogy a rendőrök időben értesítették a szlovák és az osztrák hatóságokat a döntésről. Hozzátette: a külföldről érkező utasokat szúrópróbaszerűen ellenőrzik a határon túli autópályákon, és a magyar határra vezető autóutakon.

Arról nincs egyelőre információ, hogy a döntés miatt fordítottak-e már vissza valakit a megyei határátkelőhelyekről.