Rejtélyes Fidesz-frakcióülés készül

parlament országgyűlés plenáris ülés rogán antal
parlament,országgyűlés,plenáris ülés
Vágólapra másolva!
Január elején, valahol Kelet-Magyarországon – egyelőre ennyit tudni a Fidesz–KDNP-frakció jövő évi évadnyitó üléséről, amelynek sem közelebbi helyszíne, sem pontos időpontja nem ismert, annyi azonban bizonyos, hogy az egész pártot érintő kérdésekről lesz szó a tanácskozáson. 
Vágólapra másolva!

Jelenleg a Fidesz semmit sem hajlandó elárulni arról, hol és mikor lesz az ülés, csak annyit sikerült megtudnia az Origónak, hogy nem ezen a héten, így a legvalószínűbb időpontnak a jövő vagy az az utáni hétvége tűnik.

Rogán Antal és a frakció egy része: nem tudni, hol találkoznak Fotó: Bielik István - Origo

Rogán Antal frakcióvezető az MTI-nek adott interjúban a várható témákról már elárult néhány információt, eszerint az évadnyitón készülhet el a kormány országvédelmi akcióterve, az uniós támogatásokra épülő országfejlesztési koncepció és az egységes családtámogatási terv is.

Merkel látogatására is készülnek

Valószínűnek tűnik azonban, hogy a zárt ajtók mögött ennél többről is tárgyalnak majd a frakciótagok. Minden bizonnyal szóba kerülnek a Fideszen belüli ellentétek, a fiatalabb tagok sokat kritizált „urizálása”, és nem kizárt, hogy Angela Merkel német kancellár tervezett februári látogatására is felkészülnek majd a párton belül.

Utoljára Tapolcán volt

Utoljára tavaly szeptemberben találkoztak kihelyezett ülésen a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői, akkor Tapolcán tartottak kétnapos évadnyitó frakcióülést. Akkor a fő téma a bankok elszámoltatása volt, de szóba került a rezsicsökkentés is.