Több mint negyven fiatal a toxikológián ébredt

Budapest, 2014. december 17.
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az új budapesti mentésirányító központja, amelyet 2014. december 17-én mutattak be.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az új budapesti mentésirányító központja, amelyet a mai napon mutattak be
Vágólapra másolva!
Szokásosan telt a szilveszter éjszaka a Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológiai osztályán. Több mint negyven fiatal ébredt itt. Volt több petárdabaleset is. Videónkból kiderül, hogy Magyarország még mindig petárda-nagyhatalom, ami veszélyes lehet.
Vágólapra másolva!

Többségében túlzott alkoholfogyasztás, néhány esetben kábítószer-fogyasztás miatt kerültek kórházba szilveszter éjjel az emberek. A betegek mintegy 60 százaléka fiatalkorú volt.

Országszerte több mint kétezer, ebből a fővárosban ötszáz riasztást kaptak szilveszter éjjel a mentők. Négy embert újra kellett éleszteni, 21 esetben „petárdabaleset" sérültjének nyújtottak segítséget.

Nem sokat pihentek a mentőszolgálat budapesti mentésirányító központjában Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A petárdabelesetek száma még több is lehetett volna, mivel sokan felelőtlenül, másokat veszélyeztetve buliztak. Az Origo videójából kiderül, hogy a budapesti Vörösmarty téren például a tömegbe dobták az egyik legveszélyesebb petárdát – egy kisfiú nagyon közel volt.

Ezzel együtt országszerte karambolok, gázolások, verekedések, rosszullétek és sok magatehetetlen, ittas ember miatt riasztották a mentőket.