Kirekesztésről, szegényekről ír levelében Fabinyi Tamás evangélikus püspök, aki minden jóakaratú embert arra kér, segítsenek fagyoskodó, nélkülöző társaikon. A gyülekezeteket arra biztatja, nyissák meg fűtött termeiket.

Segítsünk a hajléktalanoknak és az otthonukban nélkülözőknek - erre kér mindenkit Fabinyi Tamás. A a Magyar Evangélikus Egyház püspöke arról levelében arról ír, hogy Magyarországon még mindig gyakori a kirekesztés, jelen van a szegénység és az esélyegyenlőség hiánya, az evangélikusok pedig hitelesen szeretnének jelen lenni a rászorulók között.

A nélkülözők, fagyoskodók megsegítését kéri Fabiny Tamás evangélikus püspökFotó: Polyák Attila - Origo

Fabinyi Tamás nem csak az egyház tagjait, de minden jóakaratú embert arra biztat, hogy támogassák a rászorulókat, akik a nagy hidegben az utcán vagy saját fűtetlen otthonaikban halhatnak meg, ha nem érkezik segítség.

Krízisközpont is kell

Az evangélikus lelki vezetőket arra kéri a püspök, nyissák meg fagyoskodók előtt a fűtött helyiségeket, és ha szükséges, nyissanak krízisközpontokat, együttműködve a helyi szociális intézményekkel

Fogadjátok be egymást

Fabinyi Tamás arra is emlékeztet, világ közel 80 millió evangélikusának 2015-ös bibliai jelmondata így hangzik: "Fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott titeket Isten dicsőségére". Ezt a jeligét kell átültetni a gyakorlatba is - hangsúlyozza a püspök.