Nem készek a tüntetők Kész Zoltánra

Kész Zoltán veszprém független ellenzéki jelölt
Kész Zoltán,veszprémi független ellenzéki jelölt
Vágólapra másolva!
Felszólalt volna a veszprémi ellenzéki jelölt a fővárosi demonstráción, a szervezők viszont nem éltek az ajánlattal. Nincs harag, ahogy együttműködés sem - a tüntetők nem tudnak azonosulni a jelenlegi pártokkal, inkább sajátot alapítanának.
Vágólapra másolva!

Visszautasították a délutánra tervezett tüntetés szervezői Kész Zoltánt, aki az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul majd februárban a veszprémi időközi választásokon.

Kösz, inkább ne

A jelölt beszéddel készült az alkalomra, de a MostMi társadalmi mozgalom erre nem tartott igényt. "Örültünk a megkeresésnek, de nem szeretnénk egy meglévő párt tagozatává sem válni. Nem tudunk azonosulni az elmúlt 25 év politikai szervezeteivel" - indokolta az Origónak a döntést Várady Zsolt szervező, az IWIW-alapítója. Hozzátette, Gyurcsány Ferenc is jelezte, hogy tüntetésre buzdítja majd a DK híveit.

Várady Zsolt, tüntetésszervező, az IWIW alapítója: beolvadás helyett inkább saját pártot alapítanának Fotó: Bielik István - Origo

Várady Zsolt azt nem zárta ki, hogy idővel maguk is pártot alapítanak majd valamelyik civil platform alapjain, ennek lehetőségét már vizsgálják, és az országgyűlési választásig valószínűleg felállhat az új politikai erő.

Marad a jó viszony

"Nincs harag, sértődés. Kifejezetten jó a kapcsolatom a szervezőkkel, a döntés pedig csak erre az alkalomra vonatkozik" - mondta el nekünk Kész Zoltán.

Beszédet mondott volna a fővárosi demonstráción Kész Zoltán, a Mostmi-tüntetés szervezői nem éltek az ajánlattal Fotó: Bielik István - Origo

A veszprémi jelölt maga nem jön el a fővárosi demonstrációra, de azzal egy időben megosztja Facebook-oldalán beszédét, amit az eseményen nem mondhat el.

Az LMP azért ott lesz

Ha nem is felszólalóként, de a Lehet Más a Politika képviselői elmennek a délutáni tüntetésre: a párt levélben jelezte, hogy a demonstráción Schiffer András pártelnök, Szél Bernadett társelnök, Meszerics Tamás EP-képviselő és Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője is megjelenik majd.